kezdő oldal

Automata nyíló üvegajtó

Automata üvegajtó

Biztonsági üvegajtó

Eltolható üvegajtó

Erkély üvegajtó

Fotócellás üvegajtó

Golyóálló üvegajtó

Hajlított üvegajtó

Harmonika üvegajtó

Inteligens üvegajtó

Keret nélküli üvegajtó

Kétszárnyú üvegajtó

Kültéri üvegajtó

Lengő üvegajtó

Mintás üvegajtó

Nyíló üvegajtó

Teleszkópos üvegajtó

Tolófal üvegajtó

Üvegajtó acél kerettel

Üvegajtó alumínium kerettel

Üvegajtó fa kerettel

Üvegajtó műanyag kerettel

Üvegajtó vasalat

Üvegfal üvegajtó

Western üvegajtó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Üvegajtó1

Üvegajtó2

Üvegajtó3

Üvegajtó4

Üvegajtó5

Üvegajtó6

Üvegajtó7

Üvegajtó8

Üvegajtó9

Üvegajtó10

Üvegajtó11

Az üvegajtó készülhet egy réteg üvegből, vagy két réteg üvegből laminálva vagy hőszigetelt üvegből. Az üvegajtó biztonságos használatához a használt üvegnek edzettnek, vagy ragasztott biztonsági üvegnek kell lennie. Az üvegajtó készülhet float üvegből, vagy anyagában színezett parsol float üveget használhatunk. Az üvegajtó készülhet még katedrál üveg használatával. Az üvegajtó élei élcsiszoltak. A kiválasztott vasalatokhoz előírt módon munkáljuk meg az üveget az üvegajtóhoz. Az üvegajtó üveg felületét savmaratással és homokfújással megmunkálhatjuk. A savmaratás lehet az egész felületen, vagy plotteren kivágott mintával kitakart módon tehetjük az üvegajtó felületét egyedivé. A homok fújással ugyan ezt érhetjük el, csak a homokfújt üvegajtó felülete a koszt magához vonza. Az üvegjtóhoz használt katedrál üveg segít, hogy átlátszatlan legyen az üvegajtó, de a fényt áteressze. Az üvegajtó segít a belső terek fény ellátásában. Az üvegajtók egyedivé tételében segítenek a dekorációs fóliák, melyek jól tűrik a fizikai behatásokat. Az üvegajtó felületét üvegfestéssel is dekorálhatjuk.

Az üvegajtó jól használható borospincék tereinek leválasztására, az üveg és a vasalatai jól tűrik a klimát. Az üvegajtó használható szaunáknál, ahol hőt és párát váltakozva kaphat. Az üvegajtó felületét könnyű tisztán tartani. Az üvegajtó egyetlen dolog amit rosszul tűr az a hegyes kemény fémtárgy és kővel történő ütközés, az edzett üvegajtó felrobban, a biztonsági ragasztott üvegajtó pedig bereped, de egyben tartja a fólia.

Az üvegajtó beépítéséhez az üvegajtó tipusaihoz előírtan kell felkészülni. A kész üvegajtó helyet gyártás előtt méretileg ellenőrizzük, nem szeretnénk, hogy az üvegajtó átessen, vagy ne férjen a helyére, mert az edzett üveget minkét esetben dobhatjuk a hulladékok közé. Az üvegajtó és vasalatai normál használat mellett hosszú éveken át működik zavartalanul. A savmart és katedrál üvegből készült üvegajtónál a tervezéskor határozzuk már meg a mintás oldal állását, mert a takaritásra fordított időt így lecsökkentjük.

Az üvegajtó tűri a gyermekek tombolását játékait és kitöréseiket hisztit, de azért jégcsákányt ne adjunk a kezükbe, mivel alaphelyzetben sem való gyermek kezébe jégcsákány.

Edzett üvegajtó felületét biztonsági előírsok és józan ész használatából nem szabad biztonsági fóliázni, mivel a kis babszemek nem okoznak komoly sérülést, az egyben tartott üvegajtó milliónyi darabja súlyos ezért amire ráesik azt meghámozza összeroncsolja.

Az üvegajtót készíthetjük jó légzárással, hőszigeteléssel, hangszigetelésse. Először elemezzük, hogy az adott üvegajtótól mit várunk el, és akkor válasszuk ki az üvegajtó tipusát

 

Üvegajtó képek

Üvegajtó12
Üvegajtó13
Üvegajtó14
Üvegajtó15
Üvegajtó16
Üvegajtó17
Üvegajtó18
Üvegajtó19
Üvegajtó20
Üvegajtó21
Üvegajtó22
Üvegajtó23
Üvegajtó24
Üvegajtó25
Üvegajtó26
Üvegajtó27
Üvegajtó28
Üvegajtó29
Üvegajtó30
Üvegajtó31
Üvegajtó32
Üvegajtó33
Üvegajtó34
Üvegajtó35
Üvegajtó36
Üvegajtó37
Üvegajtó38
Üvegajtó39